Fisksoppa med skaldjur

Fisksoppa med skaldjur

Färgstark fisksoppa med saffran, lax och skaldjur. Toppa med färsk koriander!
Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

20130720_fisksoppa

 

Antal portioner: 4

Färdigt på: 15 min

 

Ingredienser

500 g laxfilé utan skinn
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st purjolök
0.5 g saffran (1 pkt)
1 msk smör till stekning
1 msk fiskfond
2-3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 dl kaffegrädde
20 st räkor, stora, skalade
10 st musslor, stora med skal, tillagade
1 kruka koriander

 

Gör så här

1. Dela laxen i 4–6 bitar.

2. Skala och finhacka lök och vitlök, strimla purjolöken.

3. Fräs lök, vitlök, purjolök och saffran i smör i en stor kastrull eller traktörpanna.

4. Tillsätt fiskfond, vatten och vin till fisksoppan.

5. Sjud utan lock ca 10 minuter.

6. Smaka av.

7. Häll i grädde och lägg försiktigt ned laxbitarna.

8. Sjud din fisksoppa ca 5 minuter.

9. Lägg ner räkor och musslor och låt dem bli varma utan att koka.

10. Klipp över koriander över fisksoppan vid serveringen.