Karins Äppelpaj

Vad är godare än en härlig äppelpaj. 

20130817_appelpaj

Innehåll:

1 ägg
1,5 dl strösocker
250 gram  margarin eller smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äpplen + kanel

 

Blanda ägget, sockret och margarinet till en jämn smet.
Tillsätt sedan vetemjölet och bakpulvret.
Smeten skall nu vara jämn och lite kladdig.

 

Fyll en pajform med hälften av degen, och grädda den i ugnen i 15-20 minuter på 150-200 grader C.
Skala och skiva de två äpplena (eller annan frukt). Lägg dem på den bakade paj botten. strö lite kanel på äppelskivorna.
Ta nu resten av degen till ett lock över frukten.
In med pajen i ugnen och grädda den i 15-20 minuter på 150-200 grader C.

Severas med vaniljsås eller glass.