Gryta på korv och bönor.

En gryta med influenser från Medelhavet.
Hämtat från Apotekets bok ”Smarta val”

20130818_korv_bongryta

1/2 purjolök
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
olivolja
150 gram smakrik, mager korv
2 burkar bönor
körsbärstomater
salt och peppar
hackade färskade kryddor, till exempel timjan, rosmarin, persilja
ruccola

 

Dela purjon på längden och skölj ur den. Skär tvärsöver i halva ringar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skala och skiva morötterna. Hetta upp olja i en stor panna och stek lök och morötter försiktigt. Lägg i stora bitar av korven och låt dem bryna ett par minuter.
Skölj bönorna och tillsätt dem tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Vänd i de hackade färska örterna och toppa med ruccola.
Servera omedelbart tillsamman med lite senap, färskt bröd och en  sallad.